ujemny wektor
wektor: Czy przesuwanie funkcji o wektor −u=[2,3] to to samo co przesuwanie funkcji o wektor u=[−2,−3]?
11 kwi 20:40
Mila:
Tak .
11 kwi 23:19
Mila:
Wektor przeciwny.
11 kwi 23:19
Marek216: wektor ujemy to wektor którego obydwie współrzędne są pomnożone przez −1.
11 kwi 23:22
Marek216: * Przeciwny fakt, ujemny to złe słowo.
11 kwi 23:22
wektor: miałem zadanie w którym funkcje symetryczną do osi OY przesuwałem najpierw o wektor u=[2,0] a
potem −u=[2,0]. Zastanawiało mnie czy to jest wektor również odbity względem OY i wtedy tylko
pierwsza współrzędna zmienia się na ujemną czy też druga.
11 kwi 23:47