matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
t1k22:
x+2
Dana jest funkcja: f(x)=
. Wyznacz ,,a'' wiedząc, że f(2
√
2
)= f(
√
2
+1)
x−a
11 kwi 19:06
Kejt:
2
√
2
+2
√
2
+1+2
=
2
√
2
−a
√
2
+1−a
oczywiście do tego jeszcze dziedzina..
11 kwi 19:09