matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg geometryczny
evva:
Oblicz dla jakich wartości x ciąg: (x
2
,3x,x+1) jest geometryczny
11 kwi 19:03
Kejt:
z własności ciągu geometrycznego: (3x)
2
= x
2
(x+1)
11 kwi 19:07
Benny:
9x
2
=x
2
(x+1) x
3
+x
2
−9x
2
=0 x
3
−8x
2
=0 x
2
(x−8)=0
11 kwi 19:07