Pomożecie z tymi zadaniami ?
Bale: 1.
Dany jest kwadrat ABCD. Z punktu E leżącego na boku CD poprowadzono odcinek EB , który
podzielił ten kwadrat na dwa wielokąty o polach 6 i 10. Wykaż , że długość odcinka EB wyraża
się liczbą naturalną.
2.
Wyznacz równanie prostej o współczynniku kierunkowym 32, przechodzacej przez punkt (−2,5)
11 kwi 15:57
5-latek: Zadanie nr 2
y= a(x−x0)+y0 podstawiaj i licz
11 kwi 15:59
Bale: dzięki @5−latek.
Kto pomoże z 1?
11 kwi 16:24
Mila:

10+6=16
a
2=16
a=4
P
AFED=4*x=(10−6)
4x=4
x=1
===
|EC|=4−1=3
|EB|
2=3
2+4
2
|EB|=5
=====
11 kwi 21:45
11 kwi 21:55
Mila:
Nie wiem, czy na forum nie wyszukuje?
11 kwi 21:59