matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przedsaw wyrażenie w postaci iloczynowej trygonometria
taaa:
Przedsaw wyrażenie w postaci iloczynowej A.
√
2
+ 2cosα
α
B. 1 + cosα + cos
2
C. 1 + sinα + cosα + tgα D. Cosα + sin2α−cos3α
11 kwi 15:34
Janek191:
a)
√
2
+ 2 cos α =
√
2
*( 1 +
√
2
cos α)
α
α
α
α
α
b) 1 + cos α + cos
= 2 cos
2
+ cos
= cos
*(2 cos
+ 1)
2
2
2
2
2
11 kwi 16:59
pigor:
..., lub tak : a)
√
2
+2cosα = 2(
1
2
√
2
+cos α)= 2(cos45
o
+cos α)= = 2cos
1
2
(45
o
+α)cos
1
2
(45
o
−α) ;
11 kwi 17:41
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick