współrzędne całkowite należące do wykresu funkcji
bednius: | | x2+2x+4 | |
Znajdź wszystkie punkty (x,y) o współrzędnych całkowitych należące do f(x)= |
| |
| | x(x−2) | |
11 kwi 15:08
J:
dobrze przepisane ? jeśli tak, to: (x+2)2 = x(x−2)
oczywiście wczwśniej załozena
11 kwi 15:13
J:
nie tak ... liczniki musi być wielokrotnością mianownika: (x+2)2 = k*x(x−2)
11 kwi 15:20
bednius: Źle sobie przekształciłem i ostatecznie funkcja ma postać (x−2)/x a to już jest łatwe

Ale
dzięki za pomoc xd
11 kwi 15:22
R: Czyli jak takie zadanie w końcu zrobić
11 kwi 15:25