Zadania.
kleszcz: http://ifotos.pl/z/wewaaap
http://ifotos.pl/z/wewaaaq
Prosiłbym o rozwiązanie tych zadań − tylko z obliczeniami a nie same odpowiedzi.
Odpowiedzi w podręczniku to:
Z.16 12
√5
Z.17 /AC/=10
√2 /BD/=2
√2 P=20
Z.18 3
Z.19 6
√5+8
√2
Z.20
5√52
Z.21 4
√5
Z.22 y=
16x+
76, y=
56x−
56, x=3, (3,
53)
Z.23 C(0, −4) lub C(0,4) lub C(−2,−4) lub C(−2,4) lub C(2,−4) lub C(2,4)
Z.24 B(−5,3) lub B(5,3)
Z.25 C(1,3), S(5,0)
Z.26 C(1,4) lub C(−3,−4)
Z.27 y=x−1, B(5,4)
11 kwi 15:05
J:
chyba żartujesz ... a gdzie Twój wkład ?
11 kwi 15:08
kleszcz: Coś bym zrobił tylko widzisz, zależy mi na czasie mam jeszcze 2 sprawdziany do nauczenia i coś
koło
60 zadań z wszystkich rodzajów funkcji(to jakieś istne szaleństwo), więc chodzi mi o to, żeby
szybko
i efektywnie przerobić zadanka. Naprawdę sam bym to pewnie zrobił, ale nie ma za bardzo czasu.
Dwa pierwsze zadania zrobiłem zaraz napiszę obliczenia.
11 kwi 15:12
kleszcz: Z.16
xA=−4
yA=−3
xB=−12
yB=−1
/AB/=(−12+4)2+(−1−3)2 i to jest pod pierwiastkiem, czyli
/AB/=64+16 pod pierwiastkiem
√80=4√5
Ponieważ trójkąt jest równoboczny to 3*4√5=12√5
11 kwi 15:18
Grzechu: Jak sobie przeczytasz zadania które ktoś inny zrobił to dość szybko je zapomnisz. Lepiej zrobić
mniej zadań, ale samemu
11 kwi 15:20
11 kwi 15:31
kleszcz: ktoś chociaż sprawdzi obliczenia?
11 kwi 15:34
Metis: kleszcz nikomu nie chce się wchodzić w linki i sprawdzać obliczeń... Tymbardziej że
rzuciłeś dużo linków.
Pisz zadania po kolei, do nich swoje odpowiedzi , próby rozwiązania, pytania itd...
11 kwi 16:18