matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help
ave lonia:
w trojkat prostokatny o przyprostokatnych dlugosci 6cm i 8cm wpisano okrag .JAka dlugosc ma promien tego okregu ?
1 gru 16:27
M:
21 sie 22:39
Su Su:
2p=a+b+c 2p=6+8+10=24 p=12cm
8*6
P=
=24cm
2
2
P=p
r
P
r=
p
24
r=
=2cm
12
22 sie 00:36
Miki:
a+b−c
r=
2
6+8−10
r=
=2
2
22 sie 17:27