x | ||
Zbiorem rozwiązań równania 2 cos | = 1 jest | |
2 |
2π | ||
A. +− | + 4πn, n∊C | |
3 |
2π | ||
B. +− | + πn, n∊C | |
3 |
π | ||
C. +− | + 2πn, n∊C | |
3 |
π | ||
D. (−1)n | + πn, n∊C | |
3 |
1 | ||
Narysuj wykres cosinusa i prostą y= | ||
2 |
x | ||
Wykres funkcji cos | jest "zwężony" na osi x, okres zmienia się z 2π na 4π | |
2 |
2π | ||
B. | + 4π, n∊C | |
3 |
π | ||
C. | + 4π, n∊C | |
3 |
2π | ||
skąd się bierze to | ? | |
3 |
x | 1 | |||
cos | = | |||
2 | 2 |
x | −π | ||
= | +2kπ /*2 | ||
2 | 3 |
−2π | ||
x= | +4kπ | |
3 |
x | π | ||
= | +2kπ /*2 | ||
2 | 3 |
2π | ||
x= | +4kπ | |
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |