matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...............................
kleszcz:
Prosiłbym o rozwiązanie zadania 8.
http://ifotos.pl/z/wewsqas
11 kwi 08:08
Janek191:
r = 3 h = 6 więc P
c
= 2 P
p
+ P
b
= 2*π r
2
+ 2π r*h P
c
= 2π*3
2
+ 2π*3*6 = 18 π + 36 π = 54 π
11 kwi 08:12
kleszcz:
Ok, dzięki.
11 kwi 08:13