matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sześcian.
kleszcz:
Jeżeli pole powierzchni całkowitej sześcianu jest równe 24a
2
, to krawędź sześcianu ma długość: A. a B.2a C.3a D.4a
11 kwi 07:48
Janek191:
P = 24 a
2
= 6*4a
2
= 6*(2a)
2
Odp. B =====
11 kwi 07:55