Witam!
Oblicz pole obszaru ograniczonego krzywymi:
y=x2+2x−2
y=x+1
x=−1
x=2
Zaznaczyłem dobry obszar?
Zabrakło Ci kawałka aż do x = 2.
...powinno być narzędzie do wypełniania kolorem, serio.
Wyjdzie chyba kilka całek..
Musisz jeszcze policzyć pewien punkt, żeby właściwie dobrać granice
całkowania.
O jakim punkcie mówię?
Ale jakby co, to ja się nie znam.
I może być tak, że źle Ci podpowiadam.
| 1 | 1 | |||
∫(od −1 do | (√13−1)) (x+1−(x2+2x−2)) + ∫(od | (√13−1) do 2) (x2+2x−2−(x+1)) | ||
| 2 | 2 |