matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz całkę
fann:
∫x
7
/(1+x)
1
0
dx
10 kwi 23:10
M:
3 lip 06:15
:
(t−1)
7
dt
∫x
7
/(1+x)
10
dx=[t=x+1]=∫
=
t
10
1
7
21
35
35
21
7
1
=∫(
−
+
−
+
−
+
−
)dt=
t
3
t
4
t
5
t
6
t
7
t
8
t
9
t
10
4 lip 11:46