wartość bezwzględna
Archy: dla jakich wartości parametru a równanie |x+a|=1−||x−2|−3| ma dokładnie dwa rozwiązania?
10 kwi 21:29
Archy: jak się do tego zabrać?
10 kwi 22:44
Qulka:

a przesuwa wykres |x| w bok więc dla a∊(−2;0)u(4;6)
10 kwi 22:53
Archy: 
nie rozumiem
10 kwi 22:57
Benny: Rysujesz dwie funkcje w układzie tak jak zrobiła to Qulka
y=|x+a| i y=1−||x−2|−3|
10 kwi 22:59
Qulka: niebieski to prawa strona równania
kolorowe to lewa z różnymi a (pik wypada przy a)
i jak kolor przecina dwa razy niebieską to pasuje
10 kwi 23:00
Archy: ok dziękuję
10 kwi 23:01