.
pomocy: kąt α jest ostry i cos α = 35 . oblicz 3+2tg2 α
10 kwi 20:25
Kejt:
sin
2x + cos
2x = 1
sin
2x = ...
10 kwi 20:27
pomocy: moze ktos to całkiem rozwiazac bo ja tego naprawde nie umiem
10 kwi 20:47
Natalia: cosx =
35
sin
2x + cos
2x = 1
sin
2x = 1 − (
35)
2
sin
2x =
2525 −
925 =
1625
tg
2x =
sin2xcos2x = ... podstawiasz sin
2x i dzielisz przez cos
2x i masz wynik
10 kwi 21:04
pomocy: wynik to 1 916
10 kwi 21:16
pomocy: ?
10 kwi 21:16
Natalia: 1625 : 925 = 1625 * 259 = 169 = 1 79
10 kwi 21:23