prosze o rozwiazanie
pomocy: Dane sa dwa przeciwlegle wierzchołki kwadratu A(1,3) B(−4,−2) . wyznacz pole tego kwadratu
10 kwi 20:21
Braun:
IaI=√(−4−1)2+(−2−3)2=5√2
P=a2
P=(5√2)2=50 j2
=====================
10 kwi 20:28
Janek191:
To miały być przeciwległe wierzchołki kwadratu, czyli A i C lub B i D
10 kwi 20:30
pomocy: to jest cale zadanie ?
10 kwi 20:30
PW: Ale to są wierzchołki
przeciwległe, czyli 5
√2 to długość przekątnej kwadratu

(tak ja
rozumiem w tym wypadku słowo "przeciwległe").
10 kwi 20:32
Janek191:
Braun rozumie inaczej.
10 kwi 20:34
Braun:

To Janek powiedz mi jak się oznacza w takim razie wierzchołki kwadratu ? Mnie uczono tak i
policzyłem tak jak było w poleceniu pomijając słówko przeciwległe.
10 kwi 20:37
Janek191:
Widocznie w treści zadania jest błąd
10 kwi 20:39
pomocy: w tresci jest tak napisane wiec nie wiem jak to zrobic
10 kwi 20:43
Janek191:
W takim razie d = 5√2
oraz pole
P = 0,5 d2 = 0,5 *25*2 = 25
====================
10 kwi 20:45