matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Natalia:
Oblicz log
16
2
√
2
− 3
2
log
5
3
10 kwi 20:07
Kejt:
podpowiedź: 16 = 2
4
2
√
2
= 2
1
* 2
1/2
= 2
3/2
w drugiej części popraw zapis
10 kwi 20:09
Natalia:
napiszę tradycyjnie, bo się zamazuje... 3 do potęgi ułamek 2/log
3
5
10 kwi 20:13