x | |
= cos α ⇒ x = c*cos α | |
c |
a | a2 | |||
c = | ⇒ c2 = | |||
1 − cos α | (1 − cos α)2 |
h | |
= sin α ⇒ h = c*sin α | |
c |
a | a2 | |||
P = 0,5a* | + | *sinα*cos α = | ||
1 − cos α | (1 − cos α)2 |
a2 | ||
= 0,5 | *( 1 + U{sin α*cos α){ 1 − cos α}] | |
1 − cos α |
0,5 a2 | 2sinα*cos α | |||
P = | *[ 1 + | ] | ||
1 − cos α | 1 − cos α |
0,5 a2 | sin 2α | |||
P = | *[ 1 + | ] | ||
1 − cos α | 1 − cos α |
2a | 2a*( 1 + cos α) | |||
= 2a + | *(1 + cos α} = 2a + | |||
1 − cos α | 1 − cos α |
1 + cos α | ||
L = 2a*[ 1 + | ] | |
1 − cos α |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |