Czy w równaniu prostej y=x/3+1 3 jest współczynnikiem kierunkowym a?
Nuwis14: Czy w równaniu prostej y=x/3+1 3 jest współczynnikiem kierunkowym a?
ze wzoru y=ax+b to nie wynika, natomiast a jest przy x i nie wiem co myśleć
9 kwi 23:29
9 kwi 23:30
Kejt: | | x | | 1 | | 1 | | 1 | |
x = |
| + |
| = |
| x + |
| |
| | 3 | | 3 | | 3 | | 3 | |
9 kwi 23:30
Kejt: y = ...
literówka
9 kwi 23:31
9 kwi 23:31
Nuwis14: W sumie to by miało sens. Dziękuję
9 kwi 23:31
Nuwis14: skąd ci się wzięło 13? O.o
9 kwi 23:33
Kejt: | | 1 | |
po prostu źle napisałeś ułamek.. wygląda jak 13 nie |
| |
| | 3 | |
9 kwi 23:33
Qulka: z Twojego zapisu, bo nie postawiłeś kropki pomiędzy 1 a następnym zdaniem które zaczynało się
od 3
9 kwi 23:35
9 kwi 23:36
Nuwis14: prosta y=x/3+1
y=1/3*x+1
i teraz a jest przy x. To ma sens, a tam w zadaniu po prostu zapomniałem o przecinku. Może
powinien tam być, boże powinienem zacząć od nowego wiersza. No moja wina. Wybacz

=
9 kwi 23:37
Nuwis14: może*
9 kwi 23:37
Nuwis14: Tak, czy owak dziękuję

Mam jeszcze sporo zadań do zrobienia na jutro i po prostu nie myślę,
gubię, lub mylę literki itp... Normalka
9 kwi 23:38