matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całki
blondi:
cześć! mam problem z tą całeczką, czy ktoś pomoże?
ln(n)
∫
dn
n
(
4/3)
9 kwi 22:38
kyrtap:
3
∫{ln(n)}{n}dn
4
podstawienie : ln(n) = t
1
dn = dt
n
9 kwi 22:42
kyrtap:
ln(n)
n
9 kwi 22:42
blondi:
do potęgi........ tam powinno być tak:
ln(n)
∫
n do potęgi (4/3)
9 kwi 22:45
blondi:
prosze o pomoc
9 kwi 22:56
blondi:
?
9 kwi 23:10
J:
= ∫n
−4/3
ln(n)dn przez części: v' =n
−4/3
v = −3n
−1/3
1
u = ln(n) u, =
n
.... = −3n
−1/3
*ln(n) + 3∫n
−4/3
dn .... i już prosto
10 kwi 08:12
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick