matematykaszkolna.pl
aa Hugo: Listwa jednostronnie wiązana C++ Napisał by ktoś o bo nie umiem −,− jest listwa H −> 1 −> 2 −> 3−>4 − przykladowa i chodzi o zamiane pierwszy z ostatnim :x mój arkusz: #include <iostream> using namespace std; struct node{ int val; node* next; }; void push(node*&H, int x) { node* p = new node; p −> next = H; p −> val = x; H = p; } void pop(node*&H) { node*p = H; H = H−>next; delete p; } void show(node *&H) { node*p = H; while(H!=NULL) { cout<<p−>val<<endl; p = p−>next; } } void zam(node *&H) ////////funckja do zamiany { node*p = H; node* p2 = new node; p2 −> val = p −> val; p2 −> next = p−>next; while(p!=NULL) } int main() { node*lista = NULL; push(lista, 1); push(lista, 2); push(lista, 3); //pop(lista); //pop(lista); show(lista); return 0; }
9 kwi 21:10
Dziadek Mróz: Jeżeli nie jest ważna kolejność to zamieniasz tylko zawartość elementów
9 kwi 21:54
Dziadek Mróz: Zapisujesz zawartość głowy a później dochodzisz do końca listy i zamieniasz miejscami elementy.
9 kwi 21:55
Hugo: juz mam od kolegi :< Hugo jutro to zpsuje, kolos Co tam u cb? Wgl ty dalej cos sie uczysz? studiujesz? CO przerabiasz?
9 kwi 21:57
Kejt: aktualne? mogę pomóc
Kejt: a, to nvm emotka
Hugo: Podziękował ale rusze fizyke juz, nie naucze sie wszystkiego w jedną noc
9 kwi 22:02
Kejt: fizyka... wyrazy współczucia. Na szczęście ja już nie będę miała 'przyjemności' styczności z tym przedmiotem... powodzenia (:
9 kwi 22:04