aa
Hugo: Listwa jednostronnie wiązana C++
Napisał by ktoś o bo nie umiem −,−
jest listwa
H −> 1 −> 2 −> 3−>4 − przykladowa i chodzi o zamiane pierwszy z ostatnim :x
mój arkusz:
#include <iostream>
using namespace std;
struct node{
int val;
node* next;
};
void push(node*&H, int x)
{
node* p = new node;
p −> next = H;
p −> val = x;
H = p;
}
void pop(node*&H)
{
node*p = H;
H = H−>next;
delete p;
}
void show(node *&H)
{
node*p = H;
while(H!=NULL)
{
cout<<p−>val<<endl;
p = p−>next;
}
}
void zam(node *&H) ////////funckja do zamiany
{
node*p = H;
node* p2 = new node;
p2 −> val = p −> val;
p2 −> next = p−>next;
while(p!=NULL)
}
int main()
{
node*lista = NULL;
push(lista, 1);
push(lista, 2);
push(lista, 3);
//pop(lista);
//pop(lista);
show(lista);
return 0;
}
9 kwi 21:10
Dziadek Mróz:
Jeżeli nie jest ważna kolejność to zamieniasz tylko zawartość elementów
9 kwi 21:54
Dziadek Mróz:
Zapisujesz zawartość głowy a później dochodzisz do końca listy i zamieniasz miejscami elementy.
9 kwi 21:55
Hugo: juz mam od kolegi :< Hugo jutro to zpsuje, kolos
Co tam u cb? Wgl ty dalej cos sie uczysz? studiujesz? CO przerabiasz?
9 kwi 21:57
Kejt: aktualne? mogę pomóc
9 kwi 21:57
Kejt: a, to nvm
9 kwi 21:57
Hugo: Podziękował ale rusze fizyke juz, nie naucze sie wszystkiego w jedną noc
9 kwi 22:02
Kejt: fizyka... wyrazy współczucia. Na szczęście ja już nie będę miała 'przyjemności' styczności z
tym przedmiotem...
powodzenia (:
9 kwi 22:04