podstawy rachunku prawdopodobieństwa
Kuba: Udowodnij, że P(A) = P(A∩B) + P(A∩B)
9 kwi 20:26
Kuba: Pomyłka, drugie B jest zaprzeczone.
9 kwi 20:34
52: zaprzeczone ?
9 kwi 20:38
Kuba: Znak − nad zbiorem. Zawsze mam problem z fachowym określeniem tego.
9 kwi 21:47
Saizou :
P(A)=P(A∩B)+P(A∩B') coś takiego ?
B' dopełnienie zbioru B (oznaczane też jako Bc)
9 kwi 21:51
Kuba: Tak jest.
Dzięki za informację.
9 kwi 21:54
Braun:
P(A∩B')=P(A\B)
P(A)=P(A∩B)+P(A∩B')
P(A)=P(A∩B)+P(A\B)
P(A)=P(A)
=====================
9 kwi 22:12