matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
prezes 25:
wiedząc ze cos α=
5
13
oblicz wartość wyrazenia
sinus α + tgα
cos
2
α
9 kwi 20:23
Ajtek:
sinα
Podstaw do jedynki trygonometrycznej, policz sinα. Następnie pamiętaj, że tgα=
cosα
9 kwi 20:25
Qulka:
12/13 + 12/5
=
25/169
9 kwi 23:11