4 | ||
y = 3 x − | ||
x |
1 | ||
x + 5 y = 0 ⇒ 5 y = − x ⇒ y = − | x | |
5 |
4 | 1 | |||
3 x − | = − | x / *x | ||
x | 5 |
4 | ||
x2 = | ||
3,2 |
5 | ||
x2 = 1,25 = | ||
4 |
√5 | √5 | |||
x = − | lub x = | |||
2 | 2 |
√5 | √5 | |||
y = | lub y = − | |||
1) | 10 |
√5 | √5 | √5 | √5 | |||||
A = ( − | , | ) B = ( | , − | ) | ||||
2 | 10 | 2 | 10 |
1 | ||
Prosta prostopadła do prostej o równaniu y = − | x | |
5 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |