matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ekstrema funkcji
asia:
wyznacz ekstrema funkcji : f(x)= x
3
+ 3:x
9 kwi 19:50
Qulka:
f'(x)= 3x −3/x
2
= 0 x= 1 y
max
=4 dla x=1
9 kwi 23:32
Janek191:
x
3
+ 3
f(x) =
?
x
9 kwi 23:55
Qulka:
aż tak domyśleć się nie zdołam
10 kwi 00:03