KAT OSTRY
WIOLA: DRZEWO RZUCA CIEN DLUGOSCI 21m.OBLICZ WYSOKOSC DRZEWA WIEDZAC,ZE PROMIENIE SLONECZNE PADAJA NA
PLASZCZYZNE POZIOMA POD KATEM 30 STOPNI.WYNIK PODAJ Z DOKLADNOSCIA DO METRA
1 gru 14:50
Godzio:
√3/3 * 21 =x
7
√3=x
x≈12,11m
1 gru 15:12
bronia: wiedzac ze α jest katem strym i sinα rowna sie pierwiastek z pieciu przez piec oblicz tgα
1 gru 15:24
pynia: prosta k ma postac 2x−3y+6=0.Podaj rownanie prostej rownoleglej do prostej k i przechodzacej
przez punkt A=(−2,4) prosze pomozcie
1 gru 15:39
1 gru 15:48
pynia: Funkcja f okreslona jest wzoremf(x)=2x2−7x+m.obicz,dla jakiej wartosci m funkcja f nie ma
miejsc zerowych blagam pomocy jutro musze oddac prace a jestem noga z matmy
1 gru 15:59
Godzio:
y=2x2−7x+m
Δ<0
49−8m<0
−8m<−49
m>618
1 gru 16:02