matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągi
Wera:
Znajdź wzór ogólny ciągu (an), wiedząc, że a1 = 3, a2 = 5, a3 = 10 i różnice między sąsiednimi wyrazami ciągu (an) tworzą ciąg arytmetyczny.
9 kwi 16:38
nieuczciwy:
a
n
= a
n−1
+ 2 + (n−2)*3
9 kwi 16:53