matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz
ania:
Wyznacz W(x)+P(x), W(x)−P(x) oraz W(x)xP(x), jeśli W(x)=x3+x+1 i P(x)=−2x2+3
9 kwi 11:35
M:
3 lip 06:16
:
W(x)+P(x)=(x
3
+x+1)+(−2x
2
+3)=... W(x)−P(x)= (x
3
+x+1)−(−2x
2
+3)=... W(x)*P(x)=(x
3
+x+1)*(−2x
2
+3)=...
3 lip 08:58