Prawdopodobieństwo
Miśka: Rzucono 7 razy monetą. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia: w drugiem rzucie wypadł orzeł,
jeżeli we wszystkich rzutach wypadły trzy orły.
8 kwi 23:06
Miśka: Czy ktoś mógłby mi pomóc to zacząć?
8 kwi 23:16
Mila:
Rzucono 7 razy monetą.
A− w drugim rzucie wypadł orzeł
B− we wszystkich rzutach wypadły 3 orły.
| | | |
|B|= | wybór 3 miejsc dla trzech O na pozostałych miejscach są reszki. |
| | |
| | | |
|A∩B|= | na drugim miejscu jest orzeł , wybieramy z 6 miejsc dwa miejsca dla 2 orłów, na |
| | |
pozostałych miejscach będą reszki,
| | |A∩B| | | | | 15 | | 3 | |
P(A/B)= |
| = |
| = |
| = |
| |
| | |B| | | | | 35 | | 7 | |
8 kwi 23:27
Miśka: Jesteś pewna? Moj wynik (pierwsze trzy cyfry po przecinku) to 314
8 kwi 23:29
Jacek:
Chyba tak:
B−wypadły trzy orły w dowolnych rzutach
A − wypadł orzeł w drugim rzucie
8 kwi 23:41
Jacek: Sorka
Mila, robiłem na tablecie, mozolnie

.
Miśka wychodzi 3/7, także albo źle jest
wpisana treść zadania, albo odpowiedź jaką do niego masz jest błędna.
8 kwi 23:51
Mila:
Miło, że policzyłeś, mnie to nie przeszkadza, wręcz przeciwnie. Zawsze mogę się przeciez
pomylić.
Dobranoc
9 kwi 00:12
Miśka: Dzięki za pomoc, odpowiedzi mnie okłamały :<
9 kwi 19:37