matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
c
kacper:
w ciagu arytmetycznym a
2
=−1 , a
5
=8 wyznacz pierwszy wyraz i roznice tego ciagu
1 gru 13:59
Bogdan:
Rozwiąż po prostu układ równań: a
1
+ r = −1 a
1
+ 4r = 8
1 gru 14:02
Mateusz:
zajrzyj tu
https://matematykaszkolna.pl/strona/277.html
1 gru 14:02