Rozwiąż równania
Kasia: Ratunku

! rozwiąż równania:
(x+2)(x−5)(x
2 +6)=0
(4−9x
2)(9−6x)+x
2(4−9x
2)=0
(x
5+1)(x
4−16)=0
(16+8x+x
2)
7=0
8 kwi 21:55
Anuś: (x+2)(x−5)(x2+6)=0 ,x+2=0 lub x−5=0, x2+6≠0 ,x=−2 , x=5
(4−9x2)(9−6x)+x2(4−9x2)=0, (4−9x2)(9−6x+x2)=0 ,4−9x2=0 lub x2−6x+9=0 ,9x2=4 ,x2=4/9
x=−2/3 ,x=2/3 , x2−6x+9=(x−3)2 , ((x−3)2=0 to x=3
(x5+1)(x4−16)=0 , x5+1=0 to x=−1, x4−16=0 to x=−2 lub x=2
(x2+8x+16)=(x+4)2 , { (x+4)2}7=0 ,(x+4)14=0 ,x+4=0 ,x=− 4,
8 kwi 23:46
Kasia: Dziękuje bardzo

dla mnie to czarna magia:(
9 kwi 00:22
5-latek: Wiec mamy nastepna osobe z tych 30%
9 kwi 10:45