1 | 1 | ||
+( | )2 + ... = 3 x + 1 | ||
x + 2 | x + 2 |
1 | ||
a1 = | ||
x + 2 |
1 | ||
q = | i I q I < 1 | |
x + 2 |
a1 |
| ||||||||||||
S = | = | ||||||||||||
1 − q |
|
1 | ||
S = | ||
x + 1 |
1 | |
< 3 x + 1 , x ≠ − 1 i x ≠ − 2 | |
x + 1 |
2x2 | 4x3 | 3 | ||||
x+ | + | +... = | ||||
3 | 9 | x |
2 | ||
podobnie jak poprzednie ... a1 = x , q = | x i IqI < 1 | |
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |