Równanie okręgu
N1N2: Mam problem z zadankiem:
Wyznacz środek koła i długość promienia:
−3x
2 + 6x + 1 ≥ 3y
2 + 12y + 4
Pomoże ktoś?
8 kwi 20:47
Eta:
3x2+3y2−6x+12y+3≤0 /: 3
x2+y2−2x+4y+1≤0
(x−1)2+(y+2)2≤4 S(...,...) r=....
8 kwi 21:22
N1N2: Dziękuję
8 kwi 21:40
N1N2: Tylko mam pytanko skąd na końcu ≤4 jak we wcześniejszym wyraz wolny to +1 ?
8 kwi 21:42
Benny: zauważ, że a2+b2=(a+b)2−2ab
8 kwi 21:53
Eta:
S(a,b)=(1, −2) i c= 1
r2=a2+b2−c ⇒ r2=........
8 kwi 22:02
N1N2: Dzięki już zrozumiałem
8 kwi 22:52