matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
Blue:
sin
2
2x
Mógłby mnie ktoś naprowadzić, jak
przekształcić na
sin
4
x+cos
4
x
4
−2+
?
2−sin
2
2x
8 kwi 20:14
Benny:
sin
2
2x
sin
2
2x
=
=
sin
4
x+cos
4
x
(sin
2
x+cos
2
x)
2
−2sin
2
xcos
2
x
sin
2
2x
sin
2
x
=
=
=
1−2sin
2
xcos
2
x
1
*(2−sin
2
2x
2
2sin
2
x
−2(2−sin
2
x)+4
4
=
=
=−2+
2−sin
2
x
2−sin
2
x
2−sin
2
2x
8 kwi 20:26
Blue:
Dziękuję serdecznie
8 kwi 20:31
Benny:
8 kwi 20:38