Proste zadanie z ciągów
stanisław: a1=3
a2=5
a3=10
Wyznacz wyraz ogólny a(n) wiedząc, że różnice sąsiednich wyrazów tworzą ciąg arytmetyczny.
8 kwi 19:46
stanisław: up
8 kwi 21:46
Ja: To wylicz , przecież napisałeś "proste"
8 kwi 21:48
8 kwi 21:49
Adrian: Mógłbyś przepisać dokładnie polecenie? Albo utwierdzić mnie w przekonaniu, że tak ono na pewno
brzmi?
Szczerze mówiąc mam problem ze zrozumieniem co ja mam obliczyć i jakie mam dane xD
8 kwi 21:54
Qulka: to ostatnie w linku to wzór na an zapomniałam podpisać
8 kwi 22:01