ciąg geo
Prezesik: | | π | | π | |
Ciąg (sin |
| , sin |
| , sinα) jest geometryczny dla α równego |
| | 6 | | 4 | |
D. π
8 kwi 17:55
Prezesik: Ja bym dał A, ale nie do końca wiem skąd to się bierze, ile wtedy wynosi np. q ?
8 kwi 17:56
kix:
q oblicz z ilorazu drugiego przez pierwszy
8 kwi 18:02
Prezesik: To to wiem, ale nie za bardzo ogarniam trygonometrie i nie wiem jak takie działanie się
wykonuje jeszcze... Coś takiego?
| | | | π | | 6 | |
| = |
| = |
| * |
| = 6/4 = 3/2  |
| | | | 4 | | π | |
8 kwi 18:07
8 kwi 18:13
Prezesik: ok już czaje thx
8 kwi 18:15
kix: | sinx | |
| ≠ six  |
| n | |
8 kwi 18:15