matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
krawedzie
Ania :):
stosunek dlugosci krawedzi szescianu do dlugosci przekatnej tego szescianu jest rowny. POPROSZE DOKLADNE ROZWIAZANIE
!
8 kwi 16:58
Frost:
a
2
+d
2
=D
2
zał a,d,d>0 d=a
√
2
a
2
+2a
2
=D
2
⇒D=a
√
3
a
a
√
3
=
=
D
a
√
3
3
8 kwi 17:03