Oblicz pole figury powstałej przez obrót trójkata
mate: Oblicz pole figury powstałej przez obrót trójkata prostokątnego dookoła przeciwprostokątnej.
Przeciwprostokątna tego trójkata ma długość 10 cm, a jedna z przyprostokątnych 0,6 dm.
Jak bede umiał pomoge innym
8 kwi 15:38
Eta:
| | 8*6 | |
r= |
| =.... i tworzące stożków mają długości l1=6 i l2=8 |
| | 10 | |
P
c(bryły)= πrl
1+πrl
2= πr(l
1+l
2)=...........
8 kwi 15:56
mate: dzięki bardzo
8 kwi 16:00
Eta:
8 kwi 16:01
mate: a mogłbym jeszcze procić o pomoc?
8 kwi 16:02
Eta:
A co Ci się stało? może pogotowie potrzebne?
8 kwi 16:03
mate: tak jakby, geometria to nnie moja dziedzina, kompletnie nie
8 kwi 16:03