jm
Hugo: Wyka ze dana funkcja f=0,2 okreslona dla x>0 i x<5 jest funkja gestosi prawdopodobienstwa,
oblic dysktryguante i wykonaj jej wykres i zaznacz wartosc F(1)
8 kwi 12:04
Qulka: policz całkę od 0 do 5
5
∫0,2 dx = 0,2x |05 = 0,2•5−0,2•0 = 1
0
skoro całka =1 to jest to funkcja gęstości pr−wa
Dystrybuanta F(x) = 0,2x
8 kwi 12:11
Qulka:

zielone to F(1)
8 kwi 12:13
Hugo: Temperatura wrzenia wody jest zmienna losowa o rozkladzie normalnym N(100C;2C) Oblicz
a)ze woda wrze w100stop
b)ze wrze woda +100stopni
c)ze ma temp nizsza niz 98stop
d)prawdopo ze woda zawrze w temp niz niz 96stop AlBO wyzej od 104stop
e) jak nazywane sa wartosxi zmiennej losowej temperatura wrzenia wody zawarte w przedziale
(98;100)stop
8 kwi 12:21
Qulka: wrrr wszystko mi się skasowało
8 kwi 12:34
8 kwi 12:36
Qulka:
d) P(X<96)+P(X>104) =0,022750132 + 0,022750132 = 0,0455
e) ?
8 kwi 12:38
Qulka: e) 98−102 to typowe temperatury (średnie ±odchylenie)
8 kwi 12:39
Hugo: Dzieki ci o wielka ! Koncowki nie doprzepisalem ale i ak sporo, dzieki

jetes wspaniala
8 kwi 12:40