aa
Hugo: Hugo potrzebuje pomocy za 30min , będzie tu ktoś o 11:30 −13:00


STATYSTYKA
8 kwi 11:02
Qulka: mam 5 min
8 kwi 12:08
Hugo: Pomoz co sie da
8 kwi 12:10
Hugo: Prawdopodobienstwozachorowania na wyspie na ktorej 2000ludzi to 0.001. Oblicz. Jaka jest liczba
ocsekiwanych chorych na malarie na tej wspie
b)ile wynosi odchylenoe standardowe
8 kwi 12:12
Qulka: wartość oczekiwana =n•p= 2000•0.001 = 2
wariancja = n•p•(1−p) = 2000•0,001•0,999 = 1,998
odchylenie =√1,998 = 1,41350
8 kwi 12:16
Hugo: Podpunktc) jakie prawdopodo ze wsrod mieszkancow wspy nie mniej niz 3 osoby zachoruja

8 kwi 12:24
8 kwi 12:29