matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz cos34
Sandra:
Oblicz cos34
o
jesli sin 11
o
=a
7 kwi 21:57
Eta:
sin
2
11
o
+cos
2
11
o
=1 ⇒ cos11
o
=
√
a
2
−1
cos34
o
=cos(45
o
−11
o
)= cos45
o
*cos11
o
+sin45
o
*sin11
o
= ........... dokończ.......
7 kwi 22:11
Eta:
Poprawiam chochlika : cos11
o
=
√
1−a
2
7 kwi 22:18