matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż
cooo:
Wykaż że Sin 47 + sin 43 =
√
2
cos 2
7 kwi 16:57
irena_1:
α+β
α−β
sinα+sinβ=2sin
*cos
2
2
47
0
+43
0
47
0
−43
0
sin47
0
+sin43
0
=2sin
cos
=2sin45
0
*cos2
0
=
2
2
√
2
=2*
*cos2
0
=
√
2
*cos2
0
2
7 kwi 17:08