matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby
aga:
jeśli a=2
5/6
*256
1/3
*4
−5/2
i b=64
−1/3
*32
−1/2
*16
3/2
to A. a>b B. a=b{−1} C. a=b D. a+b<3
7 kwi 16:55
Filip:
1
a = 2
5/6 + 8/3 − 5
= 2
−3
=
8
b = 2
−2 − 5/2 + 6
= 2
3/2
= 2
√
2
D
17 lut 14:35