matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciekawe
Axlu:
wyznacz iloraz nieskończonego malejącego ciągu geometrycznego, w którym stosunek dowolnego wyrazu do sumy
2
wszystkich wyrazów go poprzedzających wynosi
3
a2
2
To bedzie np.
= q =
a1
3
2
i to q =
?
3
7 kwi 15:34
irena_1:
TAK
7 kwi 15:40
Axlu:
7 kwi 15:41