matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg i limesy
Axlu:
5
13
2
n
+3
n
lim n−>
∞
(
+
+ ... +
) jak sie za to zabrac?
6
36
6
n
7 kwi 15:12
Axlu:
7 kwi 15:19
Axlu:
7 kwi 15:23
Axlu:
jakaś podpowiedź bardzo pomogłaby!
7 kwi 15:28
irena_1:
2
3
2
2
3
2
2
n
3
n
+
+
+
+...+
+
=
6
6
6
2
6
2
6
n
6
n
1
1
1
1
1
1
=
+(
)
2
+...+(
)
n
+
+(
)
2
+...+(
)
n
=
3
3
3
2
2
2
1
3
1
2
1
3
=
+
=
+1=
1−
1
3
1−
1
2
2
2
7 kwi 15:36
Axlu:
geniusz, dziekuje!
7 kwi 15:37