Rachunek prawdopodobieństwa, encyklopedie
Wiktoria: Pięciotomową encyklopedię ustawiono w sposób losowy na półce.
Jakie jest prawdopodobieństwo, że tomy 1, 2 i 3 stoją we wskazanej kolejności obok siebie?
7 kwi 14:18
daras: a ile jest kombinacji
7 kwi 14:19
7 kwi 14:19
daras: potem porównaj to z ..1..2..3.. wstawiając w miejsce kropek inne DWA tomy
7 kwi 14:20
daras: o i masz odpowiedź

to ci powinno wystarczyć
7 kwi 14:20
J:
IΩI = 5! = 120
IAI = 3
7 kwi 14:23
daras: o a teraz rzuć moneta i wylosuj

a może odpowiedź jest jeszcze inna?
chociaż Rzymianie mawiali:" tercium non datur.."
7 kwi 14:25
daras: a najlepiej, bo wiem, że jesteś leniwa

zaloguj sie pod innym nickiem np.
Józiodupazmatmy i wstaw to zadanie jeszcze raz wieczorem a jak ci sie spieszy, bo to
pewnie masz na jutro zadane, to przekopiuj jeszcze na innych forach
ale wtedy może Ci nawet kostka do Chińczyka nie wystarczyć

w razie czego moge pozyczyć kostkę z Dragon dices , jest 20−ścienna
7 kwi 14:28