matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uzasadnij że, jesli a0=2, a1=3, an+2=3an+1-2an, to an=2^n+1
Panix:
Uzasadnij że, jesli a
0
=2, a
1
=3, a
n
+
2
=3a
n
+
1
−
2a
n
, to a
n
=2
n
+1
7 kwi 14:00
Panix:
ktos pomoze?
7 kwi 16:39