+
Marek: | | S6 | | 26 | |
Mam warunek w ciągu geometrycznym: |
| = |
| . Jakie dać założenia i dlaczego? |
| | S3 | | 27 | |
7 kwi 12:37
7 kwi 12:40
7 kwi 12:43
Janek191:
| | 26 | | 27 | | 1 | |
q3 = |
| − |
| = − |
| |
| | 27 | | 27 | | 27 | |
=========
7 kwi 12:44
Marek: Dziękuję. A założenia dla a i q jakie dać?
7 kwi 12:52
Janek191:
Jaka jest treść zadania ?
7 kwi 13:02
Marek: Trzy początkowe wyrazy ciągu geometrycznego an są pierwiastkami wielomianu
W(x)=x3+kx2+mx+27.
Oblicz k i m wiedząc, że
S6....(to co napisałem)
7 kwi 14:11
Marek: ?
7 kwi 14:45
7 kwi 14:48
Marek: A założenia dla "a1" i "q" są jakieś?
7 kwi 14:53