7 kwi 12:22
J:
z lewej strony wykładnik to suma ciągu arytmetycznego
7 kwi 12:24
Benny: masz 2*2
3*2
5...*2
2x−1
jeśli mnożysz potęgi to wykładniki dodajesz

więc będzie suma ciągu arytmetycznego, gdzie
a
1=1, r=2, a
n=2x−1
7 kwi 12:25
Józio : A prawą stronę zapisz w postaci potęgi o podstawie 2 i później zapisujesz równanie suma
wykładników z lewej (ciag arytmetyczny−suma) równa sie wykładnikowi z prawej
7 kwi 12:27
Goles: czyli 1+3+5+....+2x−1=6+x+1 ?
7 kwi 12:39
Goles: moment źle napisalem
7 kwi 12:39
Goles: 1+3+5+2x−1=6+2x+2
7 kwi 12:41
Goles: czyli 1+3+5+....+2x−1=6+2x+2 ?
7 kwi 12:41
Goles: DOBRA! Mam to. Dzięki wielkie za poświecenie chwili czasu. Pozdrawiam Was.
7 kwi 12:52