prawdopodobienstwo
Anna: Rzuconoo dwa razy kostka. Jakie jest prawdopodobienstwo wyrzucenia w drugim rzucie nieparzystej
liczby oczek, jesli w pierwszym rzucie otrzymano l. podzielna przez trzy ?
Moc Ω = 36
A= ( 3,1) (3,3) (3,5)
( 6,1) ( 6,3) (6,5)
Moc A = 6
Co robie zle ?
7 kwi 11:20
Marek216: W 1. rzucie otrzymano 1 to skąd wzięłaś te pary liczb w zbiorze A ?
7 kwi 11:26
Marek216: A = {(1,1)

1,3)

1,5)} − Bo w 2. rzucie ma być nieparzysta a w 1. rzucie trzeba wyrzucić 1.
7 kwi 11:28
Anna: Rzucono dwa razy kostka
7 kwi 11:28
Marek216: Nie chciałem zrobić tych buziek dałem po prostu średnik i nawias sry
7 kwi 11:28
Marek216: 1 rzut jest 'zarezerwowany' na wypadnięcie jedynki

kostka jest tylko 1.
7 kwi 11:29
Anna: Od kiedy 1 jest podzielna przez 3 ?
7 kwi 11:31
Marek216: A to zdanie rozpoczęte od małej litery "podzielna przez trzy ? " to jest część zadania ?
7 kwi 11:31
Anna: Otrzymano liczbe podzielna przez 3
7 kwi 11:33
Marek216: Jeśli tak to co jest podzielne przez 3 suma oczek z 1 i 2 rzutu czy tylko 2. − strasznie to
chaotycznie napisałaś. Napisz jeszcze raz.
7 kwi 11:33
Marek216: To z tego głównego polecenia które napisałaś na początku nie dało się wywnioskować o co chodzi
w zadaniu. W tym przypadku A = {(1,5)} tylko.
7 kwi 11:35
Anna: Rzucono dwa razy kostka. Jakie jest prawdopodobienstwo wyrzucenia w drugim rzucie nieparzystej
liczby oczek, jesli w pierwszym rzucie otrzymano liczbe podzielna przez 3 .
7 kwi 11:38
Marek216: To teraz popatrz co napisałaś na początku : "jesli w pierwszym rzucie otrzymano l. podzielna
przez trzy ? " Ja czas marnuje żeby to rozwiązać a tu się okazuje, że polecenie źle : (. Jak
chcesz żeby Ci pomóc to chociaż zadbaj o poprawność polecenia). Bo to tylko strata czasu dla
mnie i dla ciebie. Nie chce mi się pisać od nowa.
7 kwi 11:48